پروتئین یکی از مواد مغذی کلیدی و مفید برای بدن انسان است. بدن از پروتئین برای ترمیم و ساخت بافت ها (به عنوان مثال، عضلات، مو و ناخن ها)، برای ساخت و پشتیبانی از پوست، غضروف، استخوان ها، عضلات، و خون، و برای تولید مواد شیمیایی بدن (به عنوان مثال، هورمون ها و آنزیم ها) استفاده می کند. با این وجود، مصرف زیاد پروتئین نیز می تواند مضر باشد. اما این پرسش وجود دارد که چه میزان پروتئین بیش از اندازه محسوب می شود؟
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، اگرچه رژیم های غذایی سرشار از پروتئین برای فرو نشاندن اشتها، ساخت عضلات، و حفظ سوخت و ساز سالم ضروری هستند، اما مصرف بیش از اندازه می تواند مسائل سلامت منفی را موجب شود.
آسیب کلیوی
شاید اشاره به این نکته که مصرف بیش از اندازه پروتئین می تواند موجب آسیب کلیوی شود، شوک کننده باشد، اما علم به ما می گوید که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین می توانند آسیب شدید کلیه ها را به همراه داشته باشند زیرا این اندام ها باید به طور مداوم سخت کار کنند تا نیتروژن خون را از بین ببرند.
پروتئین اضافی در رژیم غذایی به معنای مواجهه با عوارض جانبی نیتروژنی بیشتر است. به طور معمول، بدن می تواند مقدار طبیعی از پروتئین را از طریق ادرار دفع کند، اما مصرف بیش از اندازه موجب شکل گیری استرس در کلیه ها برای خلاص شدن از شر نیتروژن اضافی می شود که در بلند مدت آسیب کلیوی را به همراه دارد.
افزایش وزن
افراد بسیاری برای کاهش وزن به رژیم های غذایی سرشار از پروتئین روی می آورند، با این وجود، بسیاری از کارشناسان تغذیه با این مساله موافق هستند که اگرچه در کوتاه مدت ممکن است کاهش وزن را تجربه کنید، اما وزن همواره به میزان سابق خود باز می گردد و یا حتی می تواند بیشتر از زمانی شود که برنامه کاهش وزن خود را آغاز کرده اید.
کج خلقی
کارشناسان همواره به دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل تاکید دارند. مطالعه ای که در سال 2009 انجام شد، نشان داد، افرادی که یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت را برای یک بازه زمانی یک ساله یا بیشتر دنبال کردند، با آثار منفی چشمگیر روی خلق و خوی خود مواجه شدند. شرکت کنندگان پیوندی بین رژیم غذایی کم کربوهیدارت و تحریک پذیری افزایش یافته، افسردگی، و بی قراری به واسطه کمبود کربوهیدارت ها (قند و نشاسته) برای مغز و تولید سروتونین (هورمون خلق و خوی خوب) را گزارش کردند.
بیماری قلبی
در شرایطی که کلینیک مایو بر این مساله تاکید دارد که یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین بدون چربی و با کربوهیدارت های پیچیده کمتر به طور معمول موجب شکل گیری مشکلات سلامت در کوتاه مدت نمی شود، اما نسبت به دنبال کردن چنین رژیم غذایی در بلند مدت هشدار می دهد. کلینیک مایو به این نکته اشاره دارد که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین که شامل گوشت قرمز و لبنیات پر چرب می شوند در بلند مدت می توانند خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهند.
کتوز (و بوی بد دهان مزمن)
افرادی که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین و کم یا بدون کربو هیدرات را دنبال می کنند، اگرچه ممکن است کاهش وزن را در کوتاه مدت تجربه کنند، اما احتمال مواجهه با نفس بد بو به لطف وضعیتی که به نام کتوز شناخته می شود، آنها را تهدید می کند.
کتوز زمانی رخ می دهد که بدن به واسطه کمبود کربوهیدارت ها استفاده از چربی به عنوان سوخت را آغاز می کند. همان گونه که بدن از ذخایر چربی استفاده می کند، زمینه ساز تولید کتون می شود. انتشار این مواد شیمیایی نفس بدبو و بوی بد دهان را موجب می شود. از آنجایی که کتون ها از اعماق درون بدن منتشر می شوند، هر میزان مسواک زدن، شستشوی دهان و آدامس جویدن نیز در رفع بوی بد تاثیری نخواهد داشت.
ناآرامی گوارشی
فیبر از اهمیت ویژه ای برای گوارش برخوردار است. در حقیقت، برای حفظ عملکرد درست و سالم دستگاه گوارش مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر توصیه می شود. پیشگیری از شرایطی مانند نفخ، گاز، و یبوست به میزان فیبری که در رژیم غذایی خود از کربوهیدارت های پیچیده (به عنوان مثال، غلات کامل، لوبیا، میوه ها، و سبزیجات) دریافت می کنید، بستگی دارد. بر همین اساس است که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین و کم کربوهیدارت به ناآرامی گوارشی منجر می شوند.
----------------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/514517
=====================
برچسبها:
ریفلاکس یا همان برگشت اسید معده به مری علاوه بر سوزش معده، دلپیچه و دل درد ایجاد میکند و میتواند یک بیماری مجزا یا به دلایلی مثل پرخوری و مصرف انواع خوراکیها در مدت زمانی کوتاه باشد.
دلپیچه یکی از آن مشکلاتی است که شاید در ظاهر ساده به نظر برسد، اما بشدت آزاردهنده است. احتمالا برخی از شما، همین چند شب پیش دلپیچه را تجربه کردهاید؛ داستان همیشگی شب یلدا و پرخوریها و عوارض ناشی از این عادت غذایی اشتباه! معمولا در این شرایط یکی از توصیههای بزرگترها برای درمان دلپیچه، مصرف سیب البته با قوانین ویژه است یعنی پوست یک سیب را کامل بکنید، آن را رنده کرده و صبر کنید رنگش قهوهای شود. مصرف این سیب مثل آب روی آتش عمل میکند و باعث میشود از شر دلپیچه خلاص شوید. آیا چنین موضوعی ریشه علمی دارد یا باید در گروه باورهای اشتباه قرار بگیرد؟ برای پاسخ به این پرسش باید کمی به عقب برگردیم و به علت دلپیچه برسیم. ریفلاکس یا همان برگشت اسید معده به مری علاوه بر سوزش معده، دلپیچه و دل درد ایجاد میکند و میتواند یک بیماری مجزا یا به دلایلی مثل پرخوری و مصرف انواع خوراکیها در مدت زمانی کوتاه باشد.
در چنین شرایطی طب سنتی مصرف سیب را توصیه میکند؛ سیب پوست کنده و رنده شده. پوست کنده به این دلیل که ایجاد نفخ و سنگینی نکند و رنده شده چون زودتر هضم و جذب میشود و در مدت زمان کوتاهتری دلپیچهتان بهبود مییابد. البته افراد مسن، افرادی که دستگاه گوارش آسیبپذیری دارند و بچهها برای رفع دلپیچه و نفخ بهتر است بعد از غذا مقداری عرق نعناع بنوشند. در این بین باید در خوردن برخی خوراکیها بیشتر دقت کنید. به عنوان مثال، خوردن زردآلو بویژه صبح ناشتا یا پس از صرف غذاهای سنگین باعث دلپیچه میشود. مصرف زیاد انگور و زیادهروی در مصرف مواد غذایی با طبع سرد نیز ازجمله مهمترین دلایل ایجاد دلپیچه و حتی اسهال ساده است. در این شرایط هم میتوانید از سیب کمک بگیرید.
همچنین مسمومیت غذایی بسرعت روی دستگاه گوارش تاثیر میگذارد و علائمی مثل دلدرد، دلپیچه، نفخ، گاز، حالت تهوع، اسهال و استفراغ ایجاد میکند. مسمومیت بین سالمندان، بچههای کمسن و سال و افرادی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند، بشدت خطرناک است و این افراد باید هرچه سریعتر تحت درمان قرار بگیرند. بنابراین خوردن سیب یا هر ماده غذایی دیگری نمیتواند با مسمومیت مقابله کند و تنها روش درمان، مصرف داروهای مناسب است. بد نیست بدانید در گوجه فرنگیهای سبز و نارس، مادهای به نام سولانین وجود دارد که سمی است و باعث ایجاد مسمومیت و دلپیچه میشود در حالی که متاسفانه خیلی از خانمها با گوجه فرنگی سبز (کال) ترشی درست میکنند و سلامت خود و خانوادهشان را به خطر میاندازند. پس اگر در صورت مصرف ترشی گوجه فرنگی دچار دلپیچه شدید، فراموش نکنید کاری از دست سیب برنمیآید. اگر دلپیچه ازجمله علائم بیماریهای گوارشی مثل عدمتحمل لاکتوز، عدمتحمل گلوتن، التهاب پانکراس، آندومتریوز، زخمهای گوارشی، سنگ کیسه صفرا یا کلیه، سندرم روده تحریکپذیر و... باشد باز هم با خوردن سیب بهتر نمیشوید و نیاز به مداخلات درمانی جدی دارید.
منبع: روزنامه جام جم
------------------
http://www.asriran.com/fa/news/514826
==============
برچسبها:
به جای آن که کنار تختخواب خود را با انواع مختلف وسایل الکترونیکی پر کنید می توانید یک لیمو را برش داده و این برش ها را در کنار تختخواب قرار دهید. لیمو نه تنها بوی طراوت بخشی دارد، بلکه رایحه و عطر آن برای بدن انسان نیز خوب است.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "لیو لاو فروت"، لیمو دارای ترکیبی به نام لیمونن است که به تسکین مشکلات تنفسی مرتبط با آسم، سرما خوردگی، یا آلرژی ها کمک می کند. با گذاشتن برش های لیمو کنار محل خواب خود صبح روز بعد متوجه صافتر و بازتر بودن مسیرهای هوایی و گلوی خود خواهید شد.
در شرایطی که قرار دادن برش های یک لیموی تازه در کنار تختخواب می تواند کمک حال شما باشد، استفاده از روغن عصاره ای لیمو حتی از کارایی بیشتری برخوردار است.
به لطف ترکیب لیمونن، که در پوست بیشتر میوه های خانواده مرکبات به ویژه لیمو یافت می شود، روغن عصاره ای لیمو فواید سلامت مختلفی را می تواند برای بدن انسان به همراه داشته باشد.
فواید سلامت رایحه درمانی لیمو
کاهش اضطراب و استرس با استفاده از فعال سازی یک گیرنده آدنوزین A (2A) در غشاهای سلولی. کمبود فعال سازی این گیرنده ها با بی خوابی، اضطراب، و اختلال در انتقال دوپامین مرتبط است.
تقویت عملکرد شناختی. نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف بادرنجبویه که رایحه ملایم لیمویی دارد می تواند خلق و خو و عملکرد شناختی افراد به شیوه ای وابسته به میزان دوز و مدت زمان بهبود ببخشد.
تسکین و پیشگیری از آسم. لیمونن به الکترون های اضافی متصل می شود و مولکول های ازن را تخلیه می کند. نتایج یک مطالعه نشان داده است که استنشاق لیمونن واکنش های آسم را متوقف کرده و التهاب را کاهش می دهد.
با توجه به ویژگی های ضد التهابی می تواند به عنوان یک تسکین دهنده موثر درد مورد استفاده قرار بگیرد.
بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر که می توانند در سیستم غدد درون ریز اختلال ایجاد کرده و مشکلات تنفسی و پوستی را موجب شوند، هوا را خوشبو و تازه می سازد.
باکتری هایی که موجب شکل گیری بیماری های استرپتوکوکی، استافیلوکوکی و سینه پهلو می شوند را از بین می برد. رایحه درمانی لیمو رشد این قبیل باکتری ها را مهار کرده و از چسبیدن آنها به سطوح پوشش داده شده با بزاق پیشگیری می کند.
از رشد سرطان در پستان و کبد جلوگیری می کند. گیرنده های بو در سلول های کبد به لیمونن واکنش نشان می دهند و رشد سلولی سرطان را با افزایش تراکم کلسیم داخل سلول کاهش می دهند. لیمونن محلول در چربی است و از این رو، در بافت های چربی مانند بافت پستان جمع می شود و عملکرد NF-kappaB (مولکولی که در زمان نیاز همانند یک آمبولانس عمل می کند) را تقویت می کند.
دافع طبیعی حشرات. حشره کش ها می توانند حاوی مواد مضر برای سلامت انسان باشند و بنابر توصیه ها نباید با پوست تماس داشته باشند، از تنفس آنها باید پرهیز کرد و به صورت مستقیم نباید به سمت بدن اسپری شوند. از لیمو یا روغن عصاره ای لیمو می توانید به عنوان یک دافع طبیعی حشرات استفاده کنید.
کاهش فشار خون. این مورد نیز با آثار آرامش بخش رایحه درمانی لیمو در ارتباط است و بو کردن روغن عصاره ای لیمو یا خود لیمو می تواند به کاهش فشار خون و آرامش بیشتر بدن منجر شود.
روغن عصاره ای لیمو را می توان برای موارد زیر نیز استفاده کرد:
پاکسازی و تمیز کردن خانه
پاکسازی و از بین بردن شوره سر و تغذیه پوست سر
تسکین گلودرد
درمان یک عفونت تخمیری
پاکسازی و بهبود رنگ پوست
چه قصد داشته باشید یک درخت لیمو پرورش دهید، چند برش لیمو در کنار تختخواب خود قرار دهید، یا از روغن عصاره ای لیمو در اطراف خانه خود استفاده کنید، بدون تردید از فواید شگفت انگیز این میوه فوق العاده برخوردار خواهید شد.
---------------------
http://www.asriran.com/fa/news/514182
===================
برچسبها:
مواد غذایی که مصرف می کنید نقش تعیین کننده ای در سلامت بدن و این که چگونه به نظر می رسید، ایفا می کنند. در شرایطی که برخی مواد غذایی می توانند زمینه ساز شکل گیری التهاب، چین و چروک و یا لکه های پوستی شوند، برخی دیگر آثاری کاملا برعکس به همراه دارند.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت لایو"، برخی مواد غذایی سرشار از مواد مغذی هستند که می توانند ظاهری جوانتر، شادابتر و درخشنده به پوست شما ببخشند. در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شویم.
آووکادو
یکی از بهترین مواد غذایی که می توانید برای دستیابی به پوستی سالم مصرف کنید، آووکادو است. آووکادو از محتوای بالای اسیدهای چرب اشباع نشده چند پیوندی و تک پیوندی، ویتامین E، ویتامین C و لوتئین سود می برد که انعطاف پذیری بیشتری به پوست می بخشند. ویتامین C در تولید کلاژن نقش دارد که عامل کلیدی در استحکام پوست محسوب می شود.
آناناس
آناناس سرشار از آنزیم بروملین است که یک آنزیم ضد التهاب محسوب می شود. همچنین، این میوه منبع خوبی برای ویتامین C است که در تولید کلاژن نقش دارد. کلاژن پوست را قوی نگه می دارد و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.
زنجبیل
زنجبیل، یکی دیگر از مواد غذایی ضد التهاب است که رادیکال های آزاد را خنثی می سازد و از این رو به روند ضد پیری کمک می کند.
شاهی آبی
این گیاه سبز کوچک دارای سطوح بالایی از ویتامین های تقویت کننده پوست است. شاهی آبی سرشار از آهن، روی، پتاسیم، و ویتامین های A، C و E است که همگی برای عملکرد سلولی و پوستی سالم نیاز هستند. همچنین، این گیاه از محتوای کلسیم بالا سود می برد.
بلوبری
بلوبری به واسطه محتوای آنتی اکسیدانی بالای خود منبع قدرتمند دیگری برای مبارزه با رادیکال های آزاد است و همچنین سرشار از ویتامین C است که این ماده مغذی در کلاژن سازی نقش دارد.
گردو
تمامی مغزهای خوراکی منابع خوبی برای چربی های سالم هستند، اما گردو به طور ویژه سرشار از اسید آلفا لینولنیک است که در برابر خشکی پوست از شما محافظت می کند.
روغن زیتون
جز اصلی کلاسیک از رژیم غذایی مدیترانه ای محسوب می شود که سرشار از پلی فنول های آنتی اکسیدانی است و اثر مخرب رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. اگر در ناحیه ای آلوده زندگی می کنید مصرف روغن زیتون ایده خوبی است.
بروکلی جوانه بنفش
میوه ها و سبزیجاتی با رنگ بنفش پر رنگ سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین هستند که برای حفظ قابلیت ارتجاعی پوست و معکوس کردن آسیب ناشی از مصرف یک رژیم غذایی سرشار از قند بسیار خوب محسوب می شوند.
تخم مرغ
تخم مرغ از مواد تشکیل دهنده سالمی برای بهرهمندی از پوستی درخشان سود می برد. این ماده غذایی سرشار از سلنیم است که به محافظت در برابر سرطان پوست، و آسیب ناشی از نور خورشید کمک می کند. همچنین، تخم مرغ از محتوای لوتئین بالا که قابلیت کشسانی پوست را بهبود می بخشد و کولین که سطوح ویتامین B را تنظیم می کند، برخوردار است. کولین برای شکل گیری پروتئین هایی که پوست را قوی و صاف نگه می دارند، ضروری است.
دانه کتان
این دانه های کوچک دارای فیتو استروژن هایی هستند که به حفظ تعادل هورمون های زنانه کمک می کنند. این شرایط از ایجاد جوش های ناشی از تغییرات هورمونی پیشگیری می کند.
گوجه فرنگی پخته
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که به افزایش قدرت کلاژن سازی کمک می کند. گوجه فرنگی پخته از محتوای لیکوپن بالاتری بهره می برد.
هویج
هویج سرشار از ویتامین A است. مصرف هویج به تغییر و تبدیل سلولی که به کاهش تولید سبوم یا چربی پوست که موجب مسدود شدن منافع پوست می شود، کمک می کند. محتوای بالای بتا کاروتن در هویج به محافظت در برابر آسیب نور خورشید نیز کمک می کند.
پاپایا
پاپایا حاوی لوتئین است که آنتی اکسیدانی قدرتمند محسوب می شود. پوره پاپایا می تواند یک ماسک صورت فوق العاده باشد.
چای سبز
چای سبز حاوی پلی فنول هایی است که به حفظ قابلیت کشسانی پوست و ضد پیری کمک می کنند. همچنین، نوشیدن چای سبز به کاهش آسیب ناشی از نور خورشید نیز کمک می کند.
صدف
صدف ها از محتوای بالای روی برخوردار هستند که یک ماده معدنی ضروری برای ترمیم بافت های آسیب دیده و شکل گیری بافت های جدید محسوب می شود. روی برای سلامت مو و ناخن نیز موثر است.
رازیانه
با مصرف رازیانه می توانید سموم را از بدن خود خارج کنید که در نفخ، و ترک خوردن و پف پوست نقش دارند.
ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است. بدن توانایی تولید این اسیدهای چرب ضروری را ندارد و باید از یک رژیم غذایی سالم تامین شوند. افزون بر بهبود کیفیت پوست، این اسیدهای چرب در کاهش التهاب نقش دارند که به طور ویژه برای افراد مبتلا به بیماری های پوستی مانند سوریازیس یا اگزما مفید است و همچنین به پیشگیری از آکنه کمک می کنند.
خیار
خیار سرشار از سیلیس است که برای پوست و ناخن مفید است. با توجه به محتوای آب بالا، خیار برای آبرسانی به پوست از درون بدن کارایی دارد.
ماهی خال مخالی
---------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/513011
==================
برچسبها: