سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای می توانند به کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، پوکی استخوان و کلسترول بالا کمک کنند. مواد مغذی گیاهی که رنگ زیبایی به این سبزیجات می بخشند دارای فواید سلامت قدرتمندی نیز هستند.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث لاین"، رنگ های تیرهتر، مانند رنگ تیره چغندر، به طور معمول به معنای آن است که این سبزیجات از محتوای مواد مغذی گیاهی از جمله آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری برخوردار هستند. این مواد مغذی به پیشگیری از سرطان، مبارزه با بیماری های مزمن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.
سبزیجات قرمز، رنگ و افزایش ارزش تغذیه ای خود را از لیکوپن و آنتوسیانین دریافت می کنند. لیکوپن آنتی اکسیدانی است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، محافظت از چشم ها، مبارزه با عفونت ها، و محافظت در برابر آسیب دود تنباکو کمک می کند.
همچنین، پژوهشگران پتانسیل محافظت در برابر سرطان پروستات و تومورهای دیگر را مطالعه می کنند. از سوی دیگر، آنتوسیانین می تواند از کبد محافظت کند، بینایی را بهبود ببخشد، و فشار خون و التهاب را کاهش دهد.
بنابر گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، به رغم فواید بسیار، بیشتر بزرگسالان به میزان کافی از سبزیجات قرمز و نارنجی رنگ مصرف نمی کنند. در ادامه با برخی از مفیدترین قرمزهای دنیای سبزیجات بیشتر آشنا می شویم.
چغندر
چغندر یکی از سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان است. همچنین، چغندر منبع خوبی برای پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین C، و نیترات ها است. مطالعات جدید نشان داده اند که این سبزی می تواند فشار خون را کاهش دهد، جریان خون را بهبود ببخشد، و استقامت ورزشکاران را تقویت کند.
برای کسب بهترین نتیجه، سرخ کردن چغندر با مقدار اندکی از یک روغن سالم توصیه می شود و مصرف برگ های چغندر را نیز به واسطه محتوای بالای ویتامین های A، C، و K فراموش نکنید. همچنین، می توانید آب چغندر را مصرف کنید، اما بنابر توصیه پژوهشگران باید نسبت به میزان مصرف مراقب باشید. نوشیدن روزانه آب چغندر بیش از اندازه است. در عوض، تنها چند بار در هفته چغندر مصرف کنید و آب چغندر را با آب میوه و سبزیجات دیگر ترکیب کنید تا نه تنها نوشیدنی خوشمزهتری داشته باشید، بلکه مواد مغذی بیشتری دریافت کرده و از مصرف بیش از اندازه نیز پیشگیری کنید.
کلم قرمز
در شرایطی که بیشتر بنفش رنگ به نظر می رسد تا قرمز، این سبزی از فواید سلامت بسیاری همانند دیگر اعضای خانواده کلم مانند کیل، بروکسل و بروکلی برخوردار است. رنگ تیره کلم قرمز از آنتوسیانین، آنتی اکسیدانی قدرتمند که می تواند خطر اختلالات مغزی، سرطان، و بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد، ناشی می شود.
کلم قرمز از محتوای ویتامین ها و مواد معدنی بالا سود می برد. تنها یک فنجان از این سبزی 85 درصد از دوز روزانه مورد نیاز برای ویتامین C، 42 درصد از ویتامین K، و 20 درصد از ویتامین A را تامین می کند. کلم قرمز منبع خوبی برای فیبر، ویتامین B6، پتاسیم و منگنز نیز محسوب می شود.
برای دریافت بیشترین میزان مواد مغذی از کلم قرمز آن را خام مصرف کنید. همچنین، می توانید این سبزی را به صورت پخته مصرف کنید، اما باید با آب و در مدت زمان کوتاه بخارپز شود تا آنتوسیانین، گلوکوزینولات و دیگر مواد مغذی موجود در آن زیاد از بین نروند. برای بهرهمندی از باکتری های خوب، مصرف کلم قرمز تخمیر شده را می توانید مد نظر قرار دهید.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی یکی از سبزیجات محبوب و پر مصرف در جهان است. گوجه فرنگی منبع خوبی برای لیکوپن، ویتامین C، و پتاسیم است. بنابر گزارش موسسه ملی سلامت آمریکا، گوجه فرنگی تازه و محصولات گوجه فرنگی مانند رب و سس حدود 85 درصد از لیکوپن موجود در رژیم غذایی ما را تامین می کنند. در شرایطی که انواع مختلف شیوه های مصرف مفید هستند، گوجه فرنگی پخته شده با مقداری روغن سالم جذب لیکوپن را برای بدن تسهیل می کند.
فلفل دلمه ای قرمز
این سبزی تقریبا شیرین مزه می تواند دوز روزانه ویتامین A، و سه برابر دوز روزانه ویتامین C شما را تامین کند و این در شرایطی است که تنها 30 کالری دارد. فلفل دلمه ای قرمز انتخابی سالم برای تقویت سیستم ایمنی و بهرهمندی از پوستی سالم و درخشان است. محتوای بالای ویتایمن C موجود در این سبزی به محافظت در برابر عفونت کمک می کند. خوردن فلفل دلمه ای قرمز به صورت خام یا پخته ویتامین B6، ویتامین E و فولات را در اختیار بدن قرار می دهد.
تربچه
این ریشه های خوراکی که از مزه ای تند سود می برند در خانواده کلم ها قرار دارند. تربچه منبع خوبی برای ویتامین C، فولات، و پتاسیم است و نصف فنجان از آن تنها نه کالری دارد. فیبر موجود در تربچه به احساس سیری کمک می کند. در حالت خام، تربچه از بیشترین میزان ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها بهره می برد، اما در حالت ترشی نیز از مواد مغذی و دوستدار روده سود می برد.
فلفل چیلی قرمز
با فلفل چیلی قرمز می توانید مقداری تندی را وارد رژیم غذایی خود کرده و با التهاب مبارزه کنید. ممکن است تندی فلفل در ابتدا اندکی مشکل آفرین باشد، اما کپسایسین موجود در فلفل می تواند به کاهش درد کمک کند. همچنین، پژوهشگران پتانسیل کپسایسین در مبارزه با سرطان را بررسی می کنند. یک اونس (28 گرم) فلفل چیلی قرمز افزون بر تامین منیزیم، مس، و ویتامین A می تواند دو سوم از دوز روزانه برای ویتامین C را نیز فراهم کند.
رادیکیو
رادیکیو با برگ های تیره رنگ خود حاوی مواد مغذی فراوانی است. یک فنجان از این سبزی بیش از دوز روزانه مورد نیاز ویتامین K را تامین می کند. همچنین، رادیکیو منبع خوبی برای فولات، مس، منگنز و ویتامین های B6، C، و E است.
کاهوی برگ قرمز
بسیار شبیه به رادیکیو، کاهوی برگ قرمز سرشار از مواد مغذی است که می توانند به محافظت در برابر سرطان و کند کردن روند پیری کمک کنند. برگ های قرمز و تیره این کاهو سرشار از مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان ها و ویتامین B6 هستند. یک فنجان از برگ خرد شده کاهو قرمز تقریبا نیمی از نیاز روزانه برای ویتامین های A و K را تامین می کند. مصرف این کاهو به حفظ آب بدن نیز کمک می کند زیرا 95 درصد برگ های آن از آب تشکیل شده اند.
ریواس
ریواس منبع خوبی برای کلسیم، پتاسیم، ویتامین C، و ویتامین K است. مصرف ریواس بدون این که قند زیادی به آن اضافه شده باشد و به صورت خام بیشترین میزان فواید سلامت را دارد.
پیاز قرمز
در شرایطی که شاید تمایل چندانی به مصرف پیاز قرمز خام نداشته باشید می توانید با افزودن آن به غذایی که می پزید، مواد مغذی بیشتری را مصرف کنید. پیاز قرمز حاوی ارگانوسولفورها، ترکیباتی که در سیر، تره فرنگی، و پیاز یافت می شوند، است. این مواد شیمیایی گیاهی می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند، تولید کلسترول را کاهش دهند، و از کبد پشتیبانی کنند.
آلیل سولفیدها نیز می توانند به مبارزه با سرطان و بیماری قلبی کمک کنند و فیبر موجود در پیاز قرمز از سلامت روده پشتیبانی می کند.
سیب زمینی قرمز
آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی آمریکا مصرف سیب زمینی، سبزیجات برگدار، و گوجه فرنگی را برای افزایش دریافت پتاسیم و ایجاد تعادل در فشار خون توصیه می کند. سیب زمینی قرمز از محتوای پتاسیم، ویتامین C، تیامین، و ویتامین B6 بالا سود می برد.
بدون در نظر گرفتن این که سیب زمینی را چگونه مصرف می کنید، بهتر است پوست آن را دور نریزید زیرا پوست سیب زمینی سرشار از فیبر و بسیاری از ویتامین ها است. سیب زمینی قرمز، به طور ویژه، حاوی مواد مغذی گیاهی بسیاری است که رنگ قرمز یا صورتی را به پوست آن می بخشند.
http://www.asriran.com/fa/news/510947
--------------------------------------
برچسبها:
افسردگی یک اختلال در خلق و خو است که هر ساله بسیاری از مردم جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. برای برخی افراد ابتلا به افسردگی همانند یک بازی مرگ و زندگی است.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ارگانیک اتوریتی"، اگر در گذشته به افسردگی مبتلا بوده اید یا در حال حاضر با آن مبارزه می کنید، همانگونه که اشاره شد شما در جهان تنها هستید. اما آنچه بسیاری از مردم جهان نمی دانند این است که افسردگی به همان اندازه که روان و ذهن انسان را درگیر می کند، تحلیل جسمانی را نیز به همراه دارد. در ادامه با برخی دلایل و نشانه های جسمانی افسردگی که بدن را تحت تاثیر قرار می دهند بیشتر آشنا می شویم.
بی خوابی
افراد مبتلا به افسردگی یا به واسطه اضطراب و استرس افزایش یافته نمی توانند بخوابند و یا به واسطه بی حالی و خستگی خواب بیش از اندازه را تجربه می کنند.
درد در ناحیه سینه و پشت
افسردگی می تواند عاملی خطر آفرین برای بیماری قلبی عروقی باشد. اگر در ناحیه سینه و پشت احساس درد یا فشردگی دارید، این شرایط می تواند نشانه ای از مشکلات قلبی باشد.
سیستم ایمنی تضعیف شده
یک سیستم ایمنی ضعیف می تواند هم دلیل و هم نتیجه افسردگی باشد. مطالعات نشان داده اند زمانی که سیستم ایمنی ضعیف می شود، به عنوان مثال هنگام ابتلا به عفونت ها، می تواند سیگنال هایی را به مغز ارسال کند که موجب وخیمتر شدن بیماری شده و زمینه ساز شکل گیری التهاب و افسردگی شود. مغز واکنش های سیستم ایمنی را زیر نظر می گیرد و مسیرهای ارتباطی سیستم ایمنی به مغز می تواند به تولید سیتوکین های التهابی منجر شود. مطالعات تایید کرده اند که فعال شدن سیستم ایمنی می تواند به یک افسردگی ناشی از سیتوکین منجر شود.
در همین حال، اگر خواب کافی نداشته باشید یا رژیم غذایی مناسبی را دنبال نکنید، افسردگی می تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند.
مشکلات گوارشی
میکروب های روده با افسردگی پیوند خورده اند. برخی میکروارگانیسم های مشخص در روده توانایی تولید و ارائه موادی مانند سروتونین و گاما آمینوبوتیریک را دارند. این به معنای آن است که دستگاه گوارش می تواند موجب اختلالات خلقی از جمله ابتلا به افسردگی شود.
درد عضلات و مفاصل
اگر به افسردگی مبتلا باشید، احتمال تجربه دردهای عضلانی و مفاصل نیز بیشتر می شود. افسردگی و درد یک مسیر عصبی شیمیایی مشترک را مورد استفاده قرار می دهند. هر دو آنها تحت تاثیر سروتونین و نوراپی نفرین قرار می گیرند و باید به صورت همزمان نیز درمان شوند تا بهبودی کامل حاصل شود.
http://www.asriran.com/fa/news/511146
--------------------------
برچسبها:
یک متخصص ارولوژی گفت: شادی و روحیه مثبت می تواند علاوه بر تاثیر روی سلامت روان، بر سلامت جسم از جمله کلیه ها نیز تاثیرگذار باشد.
بابک جوانمرد متخصص اورولوژی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران؛ گفت: شادی و نشاط بر روی عملکرد زندگی افراد و سلامت جسمی آنان تاثیر بسزایی دارد و اشخاصی که روحیه شادتری دارند از توانایی و عملکرد ذهنی بالاتری برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: طبق بررسی های انجام گرفته هسته آمیگدال مغزی در افراد شاد آرامتر است، همچنین استرس و اضطراب در بروز بیماری های جسمی گوناگون مانند دیابت، سرطان و فشارخون نقش زیادی دارد.
این متخصص ارولوژی با بیان اینکه فشارخون و دیابت از علل مرگ خاموش کلیه محسوب می شوند، عنوان کرد: بیماری فشار خون می تواند به مرور زمان سبب آسیب رساندن به کلیه و نارسایی آن شود که در برخی مواقع به دیالیز منجر می شود.
وی افزود: طبق مطالعه صورت گرفته بر روی 21 هزار پرستار در یکی از ایالت های آمریکا، احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و دیابت در افرادی که از شغلشان راضی بودند نسبت به افرادی که رضایت شغلی نداشتند بسیار کم بود.
جوانمرد با بیان اینکه افراد با روحیه شاد حدود 10 درصد نسبت به اشخاص غمگین و افسرده از طول عمر بیشتری برخوردار هستند، تصریح کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته افراد شاد سیستم ایمنی قوی تری نسبت به اشخاص ناراحت دارند.
وی یاد آور شد: در مطالعه ای در سال 2015 افرادی که از موفقیت و شادی بیشتری در زندگی برخوردار هستند، احتمال شکست درمان در آنها در اعمالی مانند پیوند کلیه و دیالیز کاهش پیدا می کند.
http://www.asriran.com/fa/news/511277
========================
برچسبها:
نفخ شکم، یکی از متهمهای اصلی این مساله به حساب میآید و امروزه بسیاری از افراد به نفخ شکم مبتلا هستند و برای درمان آن، باید از متخصص گوارش کمک بگیرند. دکتر محمدجعفر فرهوش متخصص داخلی، فوقتخصص گوارش و آندوسکوپی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نفخ شکم به شما میگوید.
دردسرهای نفخ
زمانی که شکم حالت باد کرده و اتساع (باز شدن) پیدا میکند، به چنین حالتی نفخ میگویند و باعث افزایش قطر شکم میشود. افرادی که به نفخ شکم مبتلا هستند، ممکن است به غیر از این مساله، علائم دیگری چون احساس پری و سفتی در ناحیه شکم نیز داشته باشند که گاهی با درد همراه است. همچنین نفخ شکم، میتواند باعث ایجاد سروصدا در ناحیه شکم شود. احساس تنگی نفس، یکی دیگر از علائم نفخ شکم است که بهدلیل فشار به دیافراگم، بهوجود میآید. باد گلو و دفع گاز زیاد از روده، برخی دیگر از مشکلات ناشی از نفخ است که بیمار را آزار میدهد. گاهی در برخی افراد، سکسکه نیز در اثر ابتلا به نفخ به وجود خواهد آمد.
دلایل زیادی برای ابتلا به نفخ وجود دارد ولی سبک زندگی نادرست و تغذیه، از اصلیترین دلایل ابتلا به نفخ به حساب میآید. آن دسته از افرادی که عادت دارند از غذاهای چرب، سرخ کردنی و فستفود (FastFood) استفاده کنند، بیش از سایران مستعد ابتلا به نفخ هستند.
مزاحم شکمی!
اگر دلیل ابتلا به نفخ شکم، بیماری خاصی نباشد، براحتی میتوان به کمک پزشک متخصص گوارش آن را درمان کرد. تغییر در سبک زندگی و تغذیه، اولین مسالهای است که باید به آن توجه کرد. آن دسته از افرادی که به چاقی مبتلا هستند، باید زیرنظر متخصص تغذیه و مربی بدنسازی، اقدام به کاهش وزن خود کنند، چون چاقی میتواند باعث ابتلا به نفخ شود. افرادی که به سندرم روده تحریکپذیر مبتلا هستند باید وعدههای غذایی خود را افزایش دهند. این دسته از افراد باید غذا را در چند وعده، مثلا چهار تا پنج وعده بخورند که نفخ شکم به سراغشان نیاید. یکی از کارهایی که برای از بین بردن نفخ شکم بسیار مهم است، پیادهروی محسوب میشود. یک پیادهروی سبک و ملایم بعد از خوردن غذا، به کاهش نفخ شکم کمک میکند. امروزه بسیاری از افراد به نحوه غذا خوردن خود توجه کافی ندارند که همین مساله میتواند باعث ابتلا به نفخ شکم شود. درست نشستن پشت میز غذا، یکی از مسائل مهمی است که پیشگیری از نفخ شکم را در پی دارد. آن دسته از افرادی که مستعد نفخ شکم هستند، حتما باید بعد از غذا، 30 دقیقه کار نکنند چون شروع فعالیت کاری بلافاصله بعد از غذا، تشدید نفخ را برای این دسته از افراد به وجود میآورد. اگر نفخ شکم بسیار شدید باشد و تاثیر سوء روی زندگی فرد بگذارد، پزشک متخصص گوارش، برای رفع این موضوع اقدام به تجویز دارو میکند.
راهنمای ضد نفخ
بسیاری از افراد بهدلیل کمبود آنزیم لاکتوز، با نوشیدن شیر دچار مشکل گوارشی میشوند که یکی از این مشکلات نفخ شکم است. نوشیدن شیر سویا، به جای شیر معمولی میتواند در پیشگیری از مشکل نفخ شکم مفید باشد. یکی دیگر از کارهایی که میتوان برای این موضوع از آن کمک گرفت، استفاده از قرصهایی است که برای مشکلات ناشی از مصرف شیر و لبنیات، در داروخانهها به فروش میرسند.
البته این قرصها باید زیر نظر متخصص گوارش مصرف شود. برخی از افراد به جای کمک گرفتن از این روشها، اقدام به حذف شیر یا لبنیات میکنند که چنین کاری میتواند فرد را مستعد ابتلا به پوکی استخوان کند. به غیر از شیر، نوشیدن قهوه و نسکافه نیز در ابتلا به نفخ، نقش دارد، به همین دلیل افراد مستعد ابتلا به نفخ، باید از نوشیدن قهوه و نسکافه، بپرهیزند. استفاده بیش از اندازه خوراکیهایی که در آنها شیرینکنندههای مصنوعی به کار رفته است، میتواند باعث ابتلا به نفخ شکم شود. به همین دلیل مصرف انواع شیرینی، کیک، شکلات و... که در آنها شیرینکننده مصنوعی (صنعتی) وجود دارد، باید محدود شود. بسیاری از افراد عادت دارند که در زمان صرف غذا، صحبت کنند. صحبت کردن زمان صرف غذا، نداشتن آرامش و تمرکز کردن روی کارهای دیگری به غیر از غذا خوردن، میتواند انقباض عضلات دستگاه گوارش را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی، غذا به خوبی وارد دستگاه گوارش نمیشود و احتمال بهوجود آمدن نفخ شکم، افزایش پیدا میکند. علاوه بر رعایت این موارد، باید از پرخوری نیز پرهیز شود.
منبع: روزنامه جام جم
http://www.asriran.com/fa/news/511290
====================
برچسبها: