آیا می‌خواهید تا ۱۰۰ سالگی زندگی کنید؟ پژوهش‌ها نشان می‌دهند رژیم غذایی‌تان نقش بسیار مهمی در تعداد شمع‌هایی دارد که در جشن تولدتان فوت‌ می‌کنید. ۱۸ خوراکی زیر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، انواع ویتامین‌ها، و مواد معدنی هستند که مستقیما بر طول عمرتان تاثیرگذار هستند. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید و حتما این خوراکی ها را همیشه میل کنید!
 
۱. بروکلی:
 
حاوی ترکیباتی است که دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، و می‌تواند به پیشگیری از زخم معده و حتی سرطان کمک کند.
 
۲. ماهی سالمون:
 
این ماهی غنی از امگا-۳ (و انواع دیگر ماهی نظیر ماهی تن، ماهی خال‌خالی، و ساردین) را به شکل منظم در رژیم غذایی‌تان قرار دهید؛ به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهید و از ایجاد التهاب جلوگیری می‌کنید.
 
۳. آب:
 
آب‌رسانی به بدن احتمال ایجاد لخته‌های خون را کاهش می‌دهد. هم‌چنین با افزایش سطح انرژی بدن، کمک‌تان می‌کند بیش‌تر احساس جوانی کنید.
 
۴. انواع توت‌ها:
 
توت‌فرنگی، بلوبری، تمشک – همه‌ی این‌ها بمب‌های آنتی‌اکسیدانی کوچکی هستند که بیماری‌های مهلک و خطرناک را از ما دور می‌کنند.
 
۵. سیر:
 
شاید بوی خوشایندی نداشته باشد، ولی مواد شیمیایی گیاهی موجود در سیر می‌توانند مانع از ایجاد ترکیبات سرطان‌زا در بدن شوند.
 
۶. روغن زیتون:
 
چربی‌های تک‌سیرنشده‌ی موجود در روغن زیتون برای سلامتی مغز و قلب مفید هستند، و می‌توانند از سرطان نیز جلوگیری کنند. به علاوه، به گفته‌ی متخصصان پوست، زنانی که در رژیم غذایی‌شان از روغن زیتون فراوان استفاده می‌کنند کم‌تر دچار آسیب پوستی، و چین‌ و چروک می‌شوند.
 
۷. کلم چینی یا بوک‌چوی:
 
طی یک پژوهش در دانشگاه وندربیلت، آن‌هایی که از سرطان سینه نجات یافته‌اند با اتخاذ رژیم غذایی سرشار از انواع کلم‌ها نظیر بوک‌چوی کم‌تر در معرض خطر مرگ در اثر این نوع سرطان یا بازگشت سرطان قرار می‌گیرند.
 
۸. آووکادو:
 
اگر کلسترول خون‌تان بالا است و نیاز به کمک دارید، پس به این جمله دقت کنید: مصرف بیش‌تر آووکادو می‌تواند به کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL کمک کند.
 
۹. گوجه‌فرنگی:
 
هیچ چیز دیگر بهتر از گوجه‌فرنگی قرمز یافت نمی‌شود که سرشار از آنتی‌اکسیدان لیکوپن باشد.
 
۱۰. لوبیا:
 
گزینه‌ای قابل اطمینان و گیاهی برای تامین پروتئین بدن؛ و هم‌چنین سرشار از فیبر، کم‌چرب، و سرشار از انواع مواد مغذی. میزان مواد مغذی موجود در لوبیا به ازای هر گرم، از هر خوراکی دیگری در دنیا بیش‌تر است.
 
۱۱. غلات سبوس‌دار‌‌:
 
در یک پژوهش با حضور بیش از ۴۰، ۰۰۰ زن، دانشمندان دریافتند آن‌هایی که غلات بیش‌تری مصرف می‌کردند در مقایسه با دیگران تا ۳۱ درصد کم‌تر در معرض مرگ ناشی از سرطان یا بیماری قلبی قرار گرفتند.
 
۱۲. سبزیجات:
 
آدم‌های میانسال شرکت‌کننده در یک پژوهش، که روزانه به اندازه‌ی یک فنجان سبزیجات پخته شده مصرف می‌کردند، در طول ۴ سال بعد از این‌ پژوهش تا ۵۰ درصد کم‌تر در معرض مرگ و میر قرار گرفتند.
 
۱۳. چای:
 
چای سبز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و انواع مختلف سرطان را کاهش می‌دهد.
 
۱۴. قهوه:
 
بله! اشتیاق صبحگاهی‌تان به مصرف کافئین می‌تواند عمرتان را طولانی کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نوشیدن قهوه با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون در ارتباط است، و هم‌چنین در ۲۰۱۲ دانشمندان دریافتند آن‌هایی که قهوه می‌نوشند معمولا بیش‌تر عمر می‌کنند.
 
۱۵. شکلات تلخ:
 
پژوهشی در دانشگاه هاروارد در ۱۹۹۹ بر روی ۸۰۰۰ مرد نشان داد آن‌هایی که بسیار بیش از سه وعده در ماه شکلات تلخ مصرف می‌کنند نسبت به دیگران بیش‌تر عمر می‌کنند.
 
۱۶. آجیل:
 
آجیل با چربی‌های مفید برای قلب، پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، و مواد معدنی که در خود جای داده است سالم‌ترین تنقلاتی است که می‌توانید در زندگی مصرف کنید. (البته گفته می‌شود فواید همه‌ی آجیل‌های مشابه و به یک اندازه نیست، پس در انتخاب نوع آجیل دقت کنید.)
 
۱۷. کلم قرمز:
 
این نوع کلم که رنگ جذاب و زیبایی نیز دارد، برای سلامت مغز مفید است و با سرطان می‌جنگد.
 
۱۸. آب انگور:
 
این نوشیدنی خوشمزه کلسترول خوب HDL را بالا می‌برد؛ به علاوه از اضافه‌وزن و پیری جلوگیری می‌کند. هم‌چنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آب انگور، سلول‌های تخریب ‌شده را ترمیم و از تخریب بیشتر آنها جلوگیری می‌کنند. 
 
منبع: بازده
http://www.asriran.com/fa/news/489905

برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:, | | نویسنده : bahar-javid.ir |

مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان می‌شوند

رعایت یک رژیم عذایی متعادل عامل کلیدی در رفع بیماری و حفظ وزن سالم محسوب می شود، اما نتایج مطالعه تیمی از پژوهشگران کالج کینگ لندن نشان داده است این نوع رژیم غذایی می تواند حتی روی خطر اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در نوزادان متولد نشده نیز تاثیرگذار باشد.

مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان می‌شوند

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "مدیکال دیلی"، بیش از شش میلیون کودک مبتلا به ADHD هستند که یکی از رایج‌ترین اختلالات رفتاری در کودکان محسوب شده و به مشکلاتی در زمینه توجه، رفتارهای تکانشی، و بیش فعالی منجر می شود. یافته های جدید دانشمندان از امکان آغاز این اختلال در رحم مادر حکایت دارند.

پژوهشگران کالج کینگ دو گروه از کودکان را زیر بررسی قرار دادند که یکی از آنها شامل 83 کودک با مشکلات رفتاری زودرس، یکی از نخستین نشانه های ADHD، بوده و گروه دوم 81 کودک با رفتاری نسبتا طبیعی برای سن خود را شامل می شد. پس از بررسی رفتار کودکان، پژوهشگران تغذیه مادران به همراه DNA کودکان را نیز تجزیه و تجلیل کردند تا بروز هرگونه تغییر در مغز را شناسایی کنند. بر همین اساس، آنها دریافتند احتمال به دنیا آمدن کودکی مبتلا به مشکلات رفتاری از مادرانی که مقادیر زیادی قند، چربی، و غذاهای فرآوری شده را طی دوران بارداری خود مصرف کرده اند، بیشتر بوده است.

اما این مطالعه تنها به چگونگی رفتار کودک محدود نشد. با بررسی های صورت گرفته، پژوهشگران دریافتند رژیم غذایی مادر طی دوران بارداری قدرت اثرگذاری بر تغییرات اپی ژنتیک در مغز نوزاد را نیز داشته است. این نوع از تغییرات بر کد ژنتیکی تاثیرگذارند و موجب روشن و خاموش شد ژن ها در یک فرد می شوند. در مورد ADHD، یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی موجب روشن شدن ژن IGF2 شده که به توسعه ADHD در مغز نوزاد منجر می شود. هرچه ژن IGF2 بیشتر بیان شده، نشانه های ADHD بین کودکان سنین 7 تا 13 سال نیز بالاتر بوده است.

مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان می‌شوند

به گفته دکتر ادروارد پارکر، یکی از مولفان مطالعه و کارشناس ADHD در کالج کینگ، یافته های ما درباره این که تغذیه نامناسب والدین با متیلاسیون IGF2 بالاتر در ارتباط است، یک بار دیگر اهمیت بسیار زیاد رژیم غذایی سالم طی دوران بارداری را نشان می دهد. ترویج یک رژیم غذایی سالم برای بانوان طی دوران بارداری ممکن است در نهایت نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهد.

در همین راستا، توصیه می شود بانوان باردار از مصرف غذاهای فرآوری شده و آنهایی که سرشار از قند و چربی هستند، پرهیز کنند تا از شکل گیری چنین تغییرات ژنتیکی در مغز نوزاد متولد نشده آنها پیشگیری شود. در عوض، بانوان باردار می توانند مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-3 از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون را مد نظر قرار دهند که برای توسعه و رشد سیستم عصبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

دکتر پارکر این گونه نتیجه گیری کرده است: ما تا پیش از این می دانستیم که استفاده از مکمل های تغذیه ای برای کودکان می تواند به کاهش نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری منجر شود و از این رو برای پژوهش های آینده مهم است که نقش تغییرات اپی ژنتیک در این فرآیند مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور 
------------
http://www.asriran.com/fa/news/489698
---------------

برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:, | | نویسنده : bahar-javid.ir |

زخم معده آسیب دردناکی است که به طور معمول در پوشش داخلی معده (زخم گاستریت یا پپتیک) یا در دهانه روده کوچک در قسمت دوازدهه (زخم دوازدهه یا پپتیک) شکل می گیرد. زخم های معده به واسطه عدم تعادل در آنزیم های گوارشی یا آسیب دیدن لایه پوشاننده معده (به عنوان مثال، در نتیجه اعتیاد به الکل) ایجاد می شوند.

نشانه‌هایی که از زخم معده خبر می‌دهند

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "اکتیوبیت"، زخم معده می تواند بسیار دردناک باشد و در صورت ابتلا چشم پوشی از آن بسیار دشوار است. در صورتی که این بیماری درمان نشود، زخم می تواند دیواره معده را از بین برده و موجب شکل گیری سوراخ در آن شود و یا آسیب رگ های خونی موجب خونریزی معده شود که به سلامت فرد آسیب جدی وارد می کنند.

در ادامه با برخی از نشانه های مشهود زخم معده بیشتر آشنا می شویم.

درد شکم

درد در قسمت شکم، به طور معمول بین سینه و ناحیه ناف، می تواند از نشانه های زخم معده باشد. این درد اغلب با امواج سوزش و یا درد شدید شکل می گیرد و از بین می رود.

افزایش سوء هاضمه

زخم معده می تواند به سوء هاضمه شدید و تولید گازهای دردناک منجر شود که به معنای باد گلو و سکسه پس از خوردن وعده های غذایی است.

تهوع

به واسطه عدم تعادل در آنزیم های گوارشی، فرد مبتلا به زخم معده احتمالا با احساس خفیف تا شدید تهوع مواجه می شود که به طور معمول هنگام صبح و زمان خالی بودن معده شکل می گیرد.

سنگینی شکم

زخم معده موجب شکل گیری احساس سنگینی یا پری در قسمت شکم می شود که این شرایط مشابه با احساسی است که پس از نوشیدن مقدار زیادی از آب به انسان دست می دهد.

نشانه های شبیه آنفولانزا

بیشتر بیماران مبتلا به زخم معده به واسطه نشانه هایی شبیه به بیماری آنفولانزا مانند خستگی، ضعف عمومی، تب و تهوع دچار اشتباه در تشخیص بیماری خود می شوند.

بی اشتهایی

دردهای شدید و ناگهانی معده که بیماران مبتلا به زخم معده چند ساعت پس از هر وعده غذایی احساس می کنند اغلب به ترس آنها از غذا خوردن و یا از دست دادن کامل اشتها منجر می شود.

گرسنگی غیر قابل توضیح

احساس گرسنگی شدید چند ساعت پس از خوردن یک وعده غذایی کامل نیز در میان بیماران مبتلا به زخم معده رایج است. این حالت درد گرسنگی نیست، بلکه دردهای زخم معده است که به واسطه افزایش آنزیم های گوارشی شکل می گیرند.

کاهش وزن ناگهانی

با از دست دادن اشتها، به طور طبیعی کاهش وزن در نتیجه کاهش مصرف مواد غذایی رخ می دهد. در صورتی که زخم معده موجب استفراغ مرتب پس از هر وعده غذایی شود، فرد مبتلا به این بیماری از کاهش وزن ناگهانی رنج خواهد برد.

تغییر رنگ مدفوع

مدفوع فرد مبتلا به زخم معده می تواند نسبت به گذشته تیره‌تر و خمیری به نظر برسد و یا در صورت رشد اندازه و شدیدترین شرایط زخم ردپایی از خون در آن دیده شود.

استفراغ خونی

به واسطه سطوح بالای آنزیم های گوارشی در روده و معده، استفراغ یکی از نشانه های رایج زخم معده است. با این وجود، اگر استفراغ حاوی نشانه هایی از خون باشد، بیمار دچار زخم معده پیشرفته شده و نیازمند توجه و درمان فوری است.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور

http://www.asriran.com/fa/news/489442

برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:, | | نویسنده : bahar-javid.ir |
اگر یک رژیم غذایی به خوبی متعادل شده و سرشار از میوه و سبزیجات را دنبال می کنید، جای نگرانی از این که پتاسیم بیش از اندازه دریافت کنید، وجود ندارد. اما چالش اصلی این است که بیشتر مردم از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت نمی کنند.

مصرف به اندازه مواد غذایی حاوی پتاسیم در رژیم غذایی برای سلامت قلب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به گفته جان دی، متخصص اختلالات ریتم قلب در موسسه مرکز پزشکی قلب اینترمانتین در موری، یوتا، دریافت پتاسیم کافی برای عملکرد مناسب و درست ضربان قلب ضروری است.

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "اوری‌دی هلث"، اگر سطوح پتاسیم بیش از اندازه زیاد یا بیش از انداز کم باشد، قلب در معرض افزایش خطر ایست قلبی قرار می گیرد. افزون بر این، مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم به میزان کافی در رژیم غذایی روزانه به کاهش فشار خود نیز کمک می کند.

وجود مواد غذایی سرشار از پتاسیم در رژیم غذایی روزانه برای تنظیم ریتم قلب باثبات نیز اهمیت دارد. یکی از عوامل خطر آفرین ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی - ریتم قلب نامنظم - عدم دریافت به اندازه یا دریافت بیش از اندازه پتاسیم است. بنا بر توصیه وزارت کشاورزی آمریکا، حداقل 4,700 میلی گرم پتاسیم باید در رژیم غذایی روزانه شما وجود داشته باشد. این میزان ممکن است بیش از آن چیزی باشد که روزانه مصرف می کنید زیرا بنا بر نتایج یک بررسی ملی در آمریکا مشخص شده است شهروندان این کشور به طور میانگین 2,640 میلی گرم پتاسیم در رژیم غذایی روزانه خود مصرف می کنند.

 

مواد غذایی سرشار از پتاسیم

برخی میوه ها، سبزیجات و آجیل از پتاسیم بیشتری نسبت به مواد دیگر برخوردار هستند. انتخاب مواد غذایی سرشار از پتاسیم آسان است زیرا تعداد آنها بسیار زیاد است. در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی می کنیم.

سبزیجات

سیب زمینی: یک سیب زمینی متوسط حاوی 926 میلی گرم پتاسیم است.

سیب زمینی شیرین: یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی 540 میلی گرم پتاسیم است.

اسفناج: یک دوم فنجان اسفناج پخته شده حاوی 290 میلی گرم پتاسیم است.

کدو سبز: یک دوم فنجان کدو سبز پخته شده حاوی 280 میلی گرم پتاسیم است.

گوجه فرنگی: یک دوم فنجان گوجه فرنگی تازه حاوی 210 میلی گرم پتاسیم است.

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

حبوبات و آجیل

سویا: یک دوم فنجان سویای پخته شده حاوی 440 میلی گرم پتاسیم است.

عدس: یک دوم فنجان عدس پخته شده حاوی 370 میلی گرم پتاسیم است.

لوبیا قرمز: یک دوم فنجان لوبیا قرمز پخته شده حاوی 360 میلی گرم پتاسیم است.

نخود خرد شده: یک دوم فنجان نخود پخته شده حاوی 360 میلی گرم پتاسیم است.

بادام: یک سوم فنجان بادام حاوی 310 میلی گرم پتاسیم است.

میوه ها

موز: یک موز متوسط حاوی 420 میلی گرم پتاسیم است.

زردآلو: یک چهارم فنجان زردآلو حاوی 380 میلی گرم پتاسیم است.

پرتقال: یک پرتقال متوسط حاوی 237 میلی گرم پتاسیم است.

طالبی: یک دوم فنجان طالبی حاوی 214 میلی گرم پتاسیم است.

 

رژیم های غذایی سرشار از پتاسیم

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

توصیه های رژیم غذایی مناسب به ویژه اگر شامل مواد غذایی سرشار از پتاسیم باشند می توانند به بهبود شرایط سلامت از جمله زیر کنترل درآوردن فشار خون بالا کمک کنند. رویکردهای رژیمی برای توقف فشار خون بالا یا رژیم غذایی DASH به عنوان روشی کارآمد و موثر برای کاهش فشار خون به واسطه انتخاب هوشمندانه مواد غذایی از محبوبیت زیادی در جهان برخوردار شده است.

رژیم غذایی DASH بر خوردن هرچه بیشتر میوه ها و سبزیجات و کاهش مصرف چربی و سدیم متمرکز شده است. این رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی با میزان پتاسیم بالا است. میوه ها و سبزیجات برای افراد مبتلا به بیماری فشار خون مفید هستند. همچنین، این مواد غذایی به کنترل وزن فرد نیز کمک می کنند.

کاهش خطر سکته مغزی در بانوان پس از یائسگی با مصرف پتاسیم

بنابر نتایج مطالعه صورت گرفته توسط انجمن قلب آمریکا، احتمال بروز سکته مغزی در بانوانی که پس از یائسگی به میزان کافی پتاسیم از رژیم غذایی روزانه خود دریافت می کنند، کمتر است. نرخ پایین‌تر سکته مغزی در میان این افراد می تواند ناشی از مزایای سلامت قلب یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم مانند کنترل فشار خون و تثبیت ریتم قلب باشد.

با بررسی رژیم غذایی بیش از 90 هزار زن، پژوهشگران دریافتند آنهایی که بیشترین میزان پتاسیم را از رژیم غذایی خود دریافت می کردند 12 تا 16 درصد احتمال کمتری داشته تا دچار سکته مغزی شوند. بانوان حاضر در این مطالعه بین 50 تا 79 سال سن داشتند. همچنین، بانوانی که بیشترین میزان پتاسیم را در رژیم غذایی خود مصرف می کردند 10 درصد احتمال کمتری داشته که طی دوران 11 ساله انجام این مطالعه فوت کنند. شایان ذکر است، پتاسیم دریافتی آنها از منابع غذایی سرشار از مواد معدنی و نه مکمل ها ناشی می شد.

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

کنترل فشار خون با مواد غذایی سرشار از پتاسیم

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، ارزیابی های صورت گرفته نشان می دهند تعداد شهروندان آمریکایی مبتلا به فشار خون بالا حدود 75 میلیون نفر است که 32 درصد از کل جمعیت این کشور را شامل شده و این آمار همچنان رو به افزایش است.

فشار خون بالا عامل خطر آفرینی محسوب می شود که می تواند به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی منجر شود که در حال حاضر از عوامل اصلی مرگ و میر در آمریکا محسوب می شوند. این بیماری همچنین یکی از دلایل فیبریلاسیون دهلیزی نیز است. از این رو، کنترل فشار خون یکی از مهمترین کارهایی است که هر فردی باید برای انجام آن در هر روز تلاش کند.

فشار خون عادی باید زیر 120/80 mmHg باشد. پیش فشار خون بالا به شرایط بین فشار خون عادی تا 139/89 mmHg گفته می شود و فشار خون بالا به بیش از 140/90 mmHg اشاره دارد.

با افزودن مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سیب زمینی، سویا، موز، و پرتقال در رژیم غذایی خود می توانید به سمت تحقق هدف کنترل فشار خون بالا گام بردارید.

آیا به اندازه کافی مواد غذایی سرشار از پتاسیم مصرف می کنید؟

چند توصیه پتاسیمی برای قلب شما!

اگر یک رژیم غذایی به خوبی متعادل شده و سرشار از میوه و سبزیجات را دنبال می کنید، جای نگرانی از این که پتاسیم بیش از اندازه دریافت کنید، وجود ندارد. اما چالش اصلی این است که بیشتر مردم از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت نمی کنند. اگر ورزش های سنگین و مقاومتی انجام می دهید و یا در روزهای گرم تابستان تمرین می کنید، در حقیقت مقادیر زیادی از پتاسیم بدن خود را به واسطه عرق کردن از دست می دهید. از این رو، شما باید به فکر جبران آن باشید.

در صورتی که مبتلا به نارسایی کلیه نیستید و یا داروهای مشخصی را مصرف نمی کنید، نیازی نیست نسبت به درباره دریافت بیش از اندازه پتاسیم نگران باشید. اگر از رژیم غذایی خود به میزان کافی پتاسیم دریافت کنید، کلیه ها فعالیت قابل توجهی را در زمینه تنظیم سطح پتاسیم بدن انجام می دهند.

خوردن بیش از اندازه مواد غذایی سرشار از پتاسیم تنها برای بیمارانی که مشکلات کلیوی دارند یک نگرانی محسوب می شود و باید با پزشک خود درباره چگونگی ایجاد تعادل در سطوح پتاسیم مشورت کنند.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور
http://www.asriran.com/fa/news/489700

برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:, | | نویسنده : bahar-javid.ir |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.