http://www.asriran.com/fa/news/469326
برچسبها:
30 توصیه برای حفظ تناسب اندام
1. امروز یک میوه جدید را امتحان کنید. تازه، یا میوه ی خشک مهم نیست (ولی شکر اضافه نکنید). خیلی از افراد چاق تمایلی به خوردن میوه ندارند و یا اصلا در سبد غذایی روزمره شان میوه جایی ندارد.
2. روزانه حداقل6 تا 8 لیوان آب خالص بنوشید. یک بطری آب در دسترس خود قرار دهید تا بتوانید بعد از خالی شدن مجدد آن را پر کنید و در پایان روز نیز به خوبی آن را بشویید. خیلی از اوقات شما بین گرسنگی و تشنگی دچار اشتباه می شوید واگر آب در دسترس شما باشد از خوردن غذای اضافی رها می شوید.
3. حداقل به میزان یک فنجان سبزیجات غیر نشاسته ای با برگ سبز تیره مصرف نمایید. (برای مثال بروکلی، اسفناج، کلم بروکسل، کاهو)
4. قبل از وعده های اصلی غذا از سالاد استفاده نمایید.
5. روزانه حداقل 2 میان وعده سالم شامل حداقل دو گروه غذایی داشته باشید. برای مثال یک سیب به همراه یک لیوان شیر کم چرب و یا نصف فنجان ماست کم چرب به همراه نصف فنجان تمشک.
6. حداقل 1 یا 2 فنجان شیر بدون چربی یا 1% چربی بنوشید. می توانید شیر را به تنهایی یا همراه غلات یا در قهوه یا در هنگام پخت غذا به کار برید.
7. میان وعده ای را برای خود برنامه ریزی کنید که حداکثر تا 100 کالری داشته باشد.(2 عدد بیسکوییت کوچک یا 4 تکه کوچک شکلات) در استفاده از این مواد غذایی زیاده روی نکنید حداکثر 2-3 بار در هفته.
8. در هر وعده چند قاشق از غذایتان را دربشقاب باقی بگذارید. یا قبل از شروع به غذا تعداد قاشق های مورد استفاده خود را بشمارید.
9. تمامی نوشیدنی های حاوی کالری را تنها در لیوان 240 میلی لیتری مصرف کنید آن هم حد اکثر یک بار درهفته.
10. آجیل (ترجیحا خام و بدون نمک) به عنوان میان وعده استفاده نمایید البته باید بدانید که اگرچه چربی موجود در آجیل از نوع چربیهای مفید است ولی دارای انرژی فراوان می باشد و نباید بیش از یک بار در هفته از این مواد خوراکی استفاده نمایید.
11. اگر غذایی خوشمزه نیست یا ارزش کالری مصرف کردن ندارد ، بدون دلیل آن رامزه مزه نکنید چرا که در هر صورت حاوی انرژی می باشد.
12. حداکثر 1 ساعت بعد از بیدار شدن از خواب صبحانه بخورید این صبحانه می تواند شامل یک فنجان شیر کم چرب همراه یک نوع از غلات سبوس دار مثل کورن فلکس یا نان های سبوس دار باشد.
13. فقط در حالی که پشت میز غذا و یا در کنار سفره نشسته اید، غذا بخورید. از خوردن غذا در حین تهیه آن بویژه در آشپزخانه و در حین جمع کرن غذا بپرهیزید.
14. اضافه غذای فرزندانتان را استفاده نکنید و یا با آنان در خوردن غذا شریک نشوید.
15. با استفاده از سبزیجات غیر نشاسته ای، سالاد رنگارنگی برای خود درست کنید( به اندازه 2 فنجان)
16. در هفته حتما یک یا دو بار ماهی مصرف کنید. برای پخت از یک روش سالم استفاده نمایید . آرد سوخاری به کار نبرید و آن را سرخ نکنید.
17. هر بار که غذا می خورید از غلات سبوس دار استفاده کنید شامل یک برش نان گندم کامل مانند نان سنگک.
18. در مصرف گوشت بویژه گوشت قرمز زیاده روی نکنید. سایر غذاهای غنی از پروتئین مثل لوبیا یا غذاهای تهیه شده از سویا یا لبنیات کم چرب و غلات سبوس دار را امتحان کنید.
19. امروز یک نوع سبزی جدید را امتحان کنید. ترجیحا یک سبزی با رنگ روشن را انتخاب کنید.(سبزروشن ،زرد یا نارنجی) تنوع در سبزیجات و میوه جان باعث افزایش اشتها و علاقه شما به غذای سالم خواهد شد.
20. به جای اینکه برای غذاخوردن به رستوران بروید، امروز مواد غذایی لازم را تهیه کنید و در خانه غذایتان را آماده نمایید. این به معنای عدم لذت از غذاهای رستورانی نیست بلکه منظور عدم استفاده مکرر از غذاهای آماده بویژه فست فودها می باشد.
21. یک کاسه سوپ بخورید. سوپی که بر پایه سبزیجات و آبکی باشد و ترجیحا کمتر از 500- 400 میلی گرم سدیم داشته باشد.
22. برای افزایش فیبر مصرفیتان، به جای آبمیوه از میوه کامل استفاده نمایید.(مثل یک پرتقال، سیب، یک فنجان توت یا آناناس)
23. به جای ماست طعم دار از ماست ساده کم چرب یا بدون چربی همراه نصف فنجان توت فرنگی یا 2-1 قاشق غذاخوری از دانه ها یا برگه میوه یا نصف فنجان سس سیب بدون شکر استفاده نمایید.
24. هنگامی که قبل از خواب یا بعد از شام می خواهید چیزی بخورید از خود سوال کنید آیا واقعا گرسنه اید ؟ و اگرجوابتان خیر است آن را کنار بگذارید و سریع دندان هایتان را مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و دهانتان را با دهانشویه بشویید تا به روز خود پایان دهید.
25. به جای اینکه ساندویچ خود را کامل بخورید، نصف آن را مصرف کنید و برای اینکه سیر شوید از میوه تازه یا سبزیجات خام یا پخته استفاده کنید.
26. هنگام غذا خوردن تمام وسایلی که حواستان را پرت می کند خاموش کنید.(حتی موبایلتان) و فقط بر روی غذای خوردن خود تمرکز کنید.
27. یخچال و فریزر خود را پاک سازی کنید و البته تمام مواد غذایی غیر مفید را نیز دور بریزید.
28. تمام مواد ناسالم را از آشپزخانه خود و کابینت ها دور کنید.
29. در مورد اینکه چه غذاهایی را باید بیشتر مصرف کنید و مصرف چه غذاهایی را باید محدود سازید، فکر کنید.
30. اگر می خواهید فرزندان شما از غذاهای سالم بخورند شما نیز باید عادات غذایی نادرست خود را ترک کنید.
منبع: آکاایران
http://www.asriran.com/fa/news/465641/30
برچسبها:

میزان کلسترول، تعداد گلبولهای سفید و قرمز، میزان کمبود مواد مغذی، اینها و خیلی اطلاعات دیگر را آزمایش خون به شما نشان میدهد؛ اما آیا میتواند سن بیولوژیک شما را هم نشان داده یا بگوید که افسردهاید یا نه؟
۱.سن واقعی شما
در مقایسه با سن تقویمیتان که در واقع مدت زمانی است که از زمان تولد گذراندهاید، سن بیولوژیک شما به سن بدن و سیستم داخلی آن در مقایسه با افراد هم سن و سالتان مربوط میشود.
بنابراین وقتی در ۵۲ سالگی باشید، ممکن است سن بیولوژیکی شما نزدیک به سن یک فرد سالم ۴۸ ساله باشد. تحقیقات نشان میدهد در شرایطی که مصرف سیگار، بالا بودن شاخص حجم بدن (BMI) یا خوردن فراوان نوشیدنیهای شیرینشده صنعتی میتواند ۲ تا ۶ سال به سن بیولوژیکی شما بیافزاید، در حالیکه ترک این مواد به خاطر ورزش میتواند به کاهش همین تعداد سال بیانجامد.
۲.خطرآلزایمر در شما –از هماکنون تا ۱۰ سال آینده
محققان بریتانیایی در سال ۲۰۱۵ دریافتند میزان خون گروه کوچکی از پروتئینها نشاندهنده این است که آیا طی ۱۰ سال آینده پیش از بروز هیچ نوع علائمی دچار آلزایمر خواهید شد یا نه.
البته این تحقیق هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد اما محققان معتقدند شناسایی هر چه زودتر افرادی که در معرض این خطر هستند میتواند در درمانِ مؤثر آن مفید واقع شود.
۳.اگر دچار ضربه مغزی شده باشید
مدتهاست که پزشکان تلاش دارند که پروتکلی ارائه دهند تا به طور دقیق بتواند این مسئله را ارزیابی کند که اگر کسی دچار ضربه مغزی شده یا نشده باشد، ممکن است ظرف چند ساعت یا چند روز پس از وقوع حادثه علائم بارزی از خود نشان ندهد.
این مشکلی بزرگ خصوصا برای ورزشکاران، محسوب میشود چرا که ضربه دوم در فاصله نزدیک از ضربه اول میتواند کشنده بوده و یا منجر به مشکلات شناختی طولانی شود.
به خاطر داشته باشید که ضربه مغزی در سنین بالاتر میتواند به آلزایمر بیانجامد. آزمایش خون میتواند این مسئله را مشخص کنید که آیا بیش از ۷ روز است دچار ضربه مغزی شدهاید یا نه.
۴.میزان کمآبی بدن
کمآبی باعث وارد آمدن فشار به قلبتان میشود، خستگیتان را افزایش میدهد و مانع از آن میشود تا به درستی فکر کنید. و تقریبا ۲۰ درصد از افراد پابهسنگذاشتهای که از تجهیزات کمکی برای زندگی استفاده میکنند دچار مشکل کمآبی بدن هستند، و این بیشتر به خاطر آن است که به اندازه کافی مایعات نمینوشند.
تحقیقات نشان داده که یک آزمایش خون ساده میتواند به پزشک نشان دهد که آیا میزان کمآبیتان در وضعیت خطرناکی است یا نه.
۵.شدت غم و ناراحتیتان
شاید برای بسیاری از مردم بسیار دشوار باشد که بتوانند بین فشار و تنشی که به خاطر غم و ناراحتی برایشان پیش میآید و اشکال بدتر افسردگی تمایز قائل شوند. اخیرا طی تحقیقی که محققان استرالیایی انجام دادند مشخص شده مادّه شیمیایی خاصی در مغز وجود دارد که میتوان آن را در خون یافت و کم یا زیاد بودن انتشار هورمون شادی و نشاط را در بدن نشان میدهد.
۶.سرماخوردگیها
آزمایش خون میتواند تمام ویروسها یا سرماخوردگیهایی را که گذراندهاید به پزشک نشان دهد.
نتیجه تحقیقات اخیری که در نشریه Science منتشر شد نشان میدهد بدن شما در واکنش به بیماری، پادتن تولید میکند تا از شرّ آنها خلاص شود. و این پادتنها باقی عمرتان در خون میمانند. تشخیص اینکه چه پادتنهایی در خونتان وجود دارد با کمک آزمایش خون به پزشک کمک میکند تا داروها و درمانهای مؤثرتری را تجویز کند.
۷.اگر در معرض خطر الکلیشدن باشید
تحقیقات نشان میدهد انجام آزمایشی به نام «PEth» در بین افرادی که به لحاظ بیولوژیکی در معرض الکلی شدن هستند بسیار بالا رفته است. محققان این تحقیق در PEth خون دانشجویانی که در نوشیدن الکل زیادهروی میکردند تغییراتی مشاهده کردند. در واقع مواد شیمیایی خون در بین افراد بزرگسال ارتباط نزدیکی با الکلیشدن دارد و این به پزشکان کمک میکند تا درمانهای بهتری برای افرادی که دچار سوءمصرف آن شدهاند تجویز کنند.
۸.تشویش غیرقابل کنترل شما
تشویش، جنبه فیزیکی استرس یا نگرانی و در واقع فشار موجود در شانهها و یا ضربان قلب است.
محققان دانشگاه هِبرو معتقدند میتوانند با بررسی پروتئین خاصی در خون که بدن در شرایط خستگی شدید آن را منتشر میکند، میزان تشویش را شناسایی کنند.
با چک کردن این پروتئین، پزشکان تشخیص میدهند که آیا میزان تشویشتان در سطح متعادلی بوده یا خارج از کنترل است.
منبع: سلامت آنلاین
http://www.asriran.com/fa/news/465950/۸
برچسبها:
8عادت غذایی موثر در رشد مو
8 عادت غذایی موثر در رشد مو
١) موها از پروتئین تشکیل شده اند و برای رشد به این ماده نیاز دارند. مصرف پروتئین هایی مانند گوشت قرمز کم چرب یا گوشت مرغ و تخم مرغ و حتی محصولاتی بر پایه سویا یا نخودسبز می تواند به رشد سریع تر موها کمک کند. این محصولات به تولید کراتین که ساختمان اصلی مو را تشکیل داده کمک می کنند.
2) چربی های مفید در جذب بهتر برخی ویتامین ها از جمله A، D، E و K نقش دارند. در عین مصرف به اندازه چربی های مفید مثل امگا3، باید مراقب مصرف چربی های اشباع و اسیدهای چرب ترانس و روغن های هیدروژنه باشید.
3) آهن وظیفه اکسیژن رسانی به سلول ها را برعهده دارد. بهترین منابع آهن، گوشت قرمز و ماهی است. غلات، حبوبات و محصولاتی بر پایه سویا هم حاوی آهن گیاهی هستند.
4) روی یا زینک ماده دیگری است که به ترمیم بافت ها کمک می کند و در کارکرد بهتر غدد اطراف فولیکول مو تاثیرگذار است. تخم مرغ، جوانه گندم و کاکائو سیاه حاوی زینک هستند.
5) کمبود ویتامین C باعث کدر و شکننده شدن موها می شود. در ضمن ویتامین C نه تنها در جذب آهن نقش دارد، بلکه پیش نیاز تولید کلاژن در بدن است و کلاژن در رشد موها نقش دارد. بدن ما خود توانایی تولید این ویتامین را ندارد و باید با مصرف میوه و سبزیجات سالم و تازه میزان نیاز بدن را برطرف کنیم. کودکان 9 تا 13 سال به 45 میلی گرم ویتامین C و نوجوانان 14 تا 18 سال به 70 میلی گرم و افراد بزرگسال به 75 تا 90 میلی گرم ویتامین C نیاز دارند.
6) ویتامین A در سلامت پوست سر نقش دارد و در نتیجه می تواند فضای مناسبی برای رشد سریع تر موها فراهم کند. این ویتامین در هویج، اسفناج، انبه، طالبی و توت سیاه و سفید موجود است.
7) ویتامین D در کنترل میزان ترشح سبوم نقش دارد و با این کار می تواند به سلامت و رشد سریع مو کمک کند.
8) ویتامین های گروه B و بیوتین در سلامت موها و پیشگیری از ریزش و رشد متناسب آنها دخیل اند. می توانید از مکمل این ویتامین ها که در داروخانه ها به فروش می رسد هم استفاده کنید.
منبع: آکاایران
http://www.asriran.com/fa/news/466283/8
برچسبها: