نگهداری از هر ماده غذایی شیوه و روش خاص خودش را دارد. برخی از مواد غذایی را اگر داخل فریزر بگذارید ممکن است خاصیت اصلی خودش را از دست بدهد. در این مقاله لیستی از مواد غذایی ای که نباید درون فریزر نگهداری کنید را جمع آوری کرده ایم.
نگهداری مواد غذایی به روش و شیوه ای درست در حفظ سلامت و مواد مغذی موجود در آنها نقشی اسای دارد که در این بخش به آن دسته از مواد غذایی که نگهداری آنها در فریزر ممنوع است اشاره می کنیم.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی به عنوان منبع غنی ویتامین سی از ارزش بالایی برخوردار است که اگر آن را در فریزر نگهداری شود دیگر از ویتامین سی و لیکوپن موجود در آن که عاملی در پیشگیری از ابتلا به سرطان است خبری نخواهد بود.
سیر
سیر بعد از قرار داده شدن در فریزر حالت سفتی و انسجام بافتهای خود را از دست می دهد . بهترین محیط برای نگهداری سیر محلی خشک و خنک است اما نه دمای بسیار پایین.
سیب زمینی
نگهداری سیب زمینی در فریزر و دمای پایین آن را تبدیل به سیب زمینی بدون کیفیت مناسب برای مصرف می کند چرا که بهترین محل برای نگهداری سیب زمینی با توجه به حفظ خواص ان در محیط آشپزخانه اما با درجه حرارت مناسب که نباید گرم باشد.
پیاز
بدترین ایده برای نگهداری پیاز داخل فریزر است که آب میان بافتی آن لایه های پیاز را نرم و غیر قابل مصرف می کند.
نان
فریزر شما نان را خشک کرده و اگر بیشتر از چند روز نان را در دمای فریزر نگهداری شود کیفیت مناسب برای مصرف را نخواهد داشت.
روغن زیتون
شما باید روغن زیتون را در محیطی خشک و تاریک نگهداری کنید چرا که مکانیسم و طبیعت روغن زیتون این طور بهتر حفظ می شود.
عسل
هیچ نیازی به حفظ و نگهداری عسل در فریزر وجود ندارد چرا که عسل ماده ای بسیار مقاوم در برابر فساد است و با قرار دادن عسل در فریزر آن را به حالتی کریستالی و ناخوشایند برای مصرف تبدیل می کنید.
منبع: تبیان
http://www.asriran.com/fa/news/429203
برچسبها:

بیدار ماندن تا دیر وقت به ظاهر برای نوجوانان سرگرم کننده است، اما مصرف انرژی بدن در میانه های شب ممکن است آنان را مسن تر از هم سن و سال هایشان نشان دهد.
محرومیت از خواب شب می تواند سبب فرورفتگی زیر چشم، رنگ پریدگی و افتادگی پلک ها گردد. به گفته ی پزشکان این بی خوابی و کم خوابی ها می توانند سطح سلامت بدن را کاهش داده و جذابیت ظاهری فرد را نابود کند.
برای بهبودی روند خواب تان، تا دو هفته ساعات خوابتان را افزایش دهید. سپس این امر به صورت یک عادت در می آید.
کینه توزی
اگر به گذشته اجازه دهید شما را به تسخیر خود درآورد، سال های عمرتان را کوتاه تر می کنید. نبخشیدن اشتباهات دیگران و کینه به دل داشتن باعث بروز مشکلات عصبی شده و خواب تان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
کینه سبب افزایش هورمون کورتیزول می شود که خود افزایش فشار خون، افزایش وزن و افزایش قند خون و دیابت را به دنبال دارد. یاد بگیرید که چگونه از سر تقصیرات دیگران بگذرید و گذشته را فراموش کنید.
ورزش برای کاهش وزن
اگر شما تنها زمانی سراغ ورزش می روید که نیاز به کاهش وزن دارید و زمانی که به هدف خود رسیدید آن را ترک می کنید، باید بدانید یک متقلب محسوب شده و نمی توانید کمکی به سلامتی بدن خود نمایید.
اکثر افرادی که چند کار را با هم انجام می دهند و یا وظایف متعددی به عهده می گیرند، به دلیل افزایش استرس، مسن تر از دیگران به نظر می رسند
فقط ورزش منظم و مداوم است که می تواند علایم پیری و مشکلات سلامتی را دور کند. ورزش منظم کمک می کند سطح هورمون کورتیزول کاهش یافته ودر عوض میزان ترشح هورمون های سودمند مانند تستوسترون افزایش یابد.
این کار همچنین باعث کنترل فشارخون و اصلاح خلق و خوی می شود. 30 دقیقه ورزش در روز بهترین راه برای جلوگیری از پیری زودرس است.
مصرف شیرینی جات
اگر هرگز نمی توانید به شیرینی جات و دسرهای شیرین نه بگویید، قطعا به چین و چروک ها بله گفته اید. شکر باعث پیری همه ی ارگان های بدن می شود و می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت، ظهور آکنه و چین و چروک در پوست شود.
مصرف قندها سبب اتصال مولکول های قندی به پروتئین های بدن می گردد. این امر باعث می شود پروتئین هایی که وظیفه ی استحکام بافت پوست را برعهده داشته اند، نتوانند به خوبی کار خود را انجام دهند و در نتیجه پوست دچار افتادگی شود.
سیگار کشیدن
ارتباط روشنی بین پیری و مصرف سیگار وجود دارد. اگر می نمی خواهید زودتر با زندگی دنیایی تان وداع کنید، همین حالا استعمال سیگار را کنار بگذارید. افرادی که قبل از 35 سالگی سیگار را ترک می کنند، تا حدود هشت سال بیشتر از سایر سیگاری ها عمر می کنند.
مصرف سیگار باعث تولید رادیکال های آزاد می شود که این رادیکال ها باعث زنگ زدن بدن می شوند. سیگار کشیدن بیش از هر عامل دیگری باعث بروز بیماری ها می شود، بیماری های نظیر مشکلات قلبی، سرطان، دیابت، زوال عقل و در نهایت مرگ زودرس.
مالش زیاد چشم ها
مالش زیاد چشم ها در زمان خستگی باعث کاهش کلاژن و کشش پوست و شکسته شدن مویرگ ها می شود که سبب بروز چین و چروک خواهد شد.
به جای مالش چشم ها، دو بسته چای سبز کیسه ای را بجوشانید. پس از خنک شدن، آن ها را برای 10 دقیقه بر روی چشم هایتان قرار دهید. استفاده از کرم های حاوی ویتامین دی و کا در اطراف چشم ها هم می تواند جلوی شکسته شدن مویرگ ها را بگیرد.
بی ثباتی وزن
جوان ماندن با داشتن وزن مناسب و ثابت رابطه مستقیم دارد. کاهش وزن و افزایش دوباره آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد و شما را نسبت به هم سال هایتان پیرتر نشان می دهد.
خوابیدن با صورت بر روی بالش
فشار آمدن به صورت در این موقعیت باعث تجزیه ی کلاژن و آسیب دیدگی پوست و در نهایت ایجاد چین و چروک می شود. همچنین به دلیل اصطکاک صورت با بالش، جریان خون در پوست دچار مشکل می شود و طراوت پوست را از بین می برد.
استراحت نکردن و عدم کنترل استرس
آخرین بار چه زمانی به مسافرت رفتید و استراحت کردید؟ مردانی که سال های زیادی درگیر شغل های پراسترس هستند، تا 50 درصد زودتر از دیگران می میرند. استرس های مزمن باعث بیماری های قلبی و عروقی، آسم و اختلالات خودایمنی می شود.
بنابر این سعی کنید گاهی برای دور شدن از استرس به مسافرت بروید، ورزش کنید و یا منشا استرس را یافته و آن را از بین ببرید.
کم نوشیدن آب
مصرف آب باعث آبرسانی و تغذیه ی بهتر پوست و در نتیجه شاداب ماندن آن می شود. در عوض مصرف کم آب، خشکی و سفتی پوست و چروک شدن را به دنبال دارد. به علاوه مصرف مواد غذایی مانند خیار، گوجه فرنگی، کدو و بادمجان، که بیش از 90 درصد دارای آب هستند نیز موثر است.
انتخاب تلویزیون به عنوان بهترین دوست
طبق آزمایشات ، هر یک ساعت زمانی که افراد برای تماشای تلویزیون می گذرانند، 22 دقیقه از عمرشان کم می شود. در واقع افرادی که حدود شش ساعت در روز را به تماشای برنامه های تلویزیونی می نشینند، پنج سال کمتر از هم سن و سال هایشان عمر می کنند.
چند کاره بودن
اکثر افرادی که چند کار را با هم انجام می دهند و یا وظایف متعددی به عهده می گیرند، به دلیل افزایش استرس نمی توانند هیچ کدام را به نحو احسن انجام دهند. این استرس های مزمن، رادیکال های آزاد در بدن آزاد می کند و شما را مسن تر از دیگران نشان می دهد.
منبع: تبیان
www.asriran.com/fa/news/428348/12
برچسبها:
از قدیم گفتهاند شلغم خواص تغذیهای و درمانی زیادی دارد و در کتب طب سنتی نیز درخصوص مصرف این سبزی توصیههای زیادی شده و در روایات آمده است اگر روزی یک شلغم بخورید هرگز بیمار نخواهید شد.
اما نکته مورد توجه این که در برخی منابع قدیمی درخصوص شلغم خواصی مطرح شده است که از نظر علمی با طب جدید تداخل دارد، اما در مقابل خواصی هم گفته شده که مصرف این سبزی میتواند در کنار درمانهای جدید از میزان علائم برخی بیماریها بکاهد.
دکتر سیدرضا رضایی دریا کناری، پزشک و متخصص طب سنتی ایران میگوید: شلغم، گرمی درجه 2 دارد و اگر به صورت آبپز مصرف شود گرمی آن رو به اعتدال میرود و علائم آزاردهنده خاصی ایجاد نمیکند. البته اگر شلغم را همراه کمی نمک، سکنجبین، عسل یا شکر قهوهای بخورید سازگاری بیشتری با بدن پیدا میکند و میتوانید از خواص تغذیهای و درمانی آن بهره بیشتری ببرید.
به گفته این متخصص، شلغم تولید گاز و نفخ نمیکند، اما در افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند اگر شلغم پلاسیده و مانده بخورند به سبب آن که دیرهضم و ثقیل میشود امکان تولید نفخ و گاز را در بدن زیاد میکند و برای رفع این ضرر بهتر است شلغم را با زیره بخورند.
شلغم، قند خون را پایین نمیآورد
در برخی منابع قدیمی گفته شده شلغم دارای مقادیری انسولین گیاهی است و میتواند قند خون را پایین بیاورد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت ضرری ندارد. دکتر رضایی در این خصوص میگوید: این که گفته میشود شلغم خام یا آب آن برای کنترل قند خون مناسب است به صورت قطعی و علمی تائید نشده است و حتی شلغم پخته میتواند افزایشدهنده قند خون، اشتهاآور و چاقکننده باشد.
به گفته این متخصص، تمام میوهها دارای درصدی قند هستند و تنها انواعی از میوهها یا سبزیها که طعم تلخی دارند را میتوان در گروه خوراکیهای مناسب برای کنترل قند خون در نظر گرفت.
دکتر رضایی توصیه میکند مبتلایان به قند خون بالا اگر میخواهند به شیوه طبیعی و با مصرف گیاهان و خوراکیهای کاهنده قند خون، مشکلشان را تحت کنترل در آورند حتما باید به متخصصان طب سنتی مراجعه کنند تا به صورت مستمر و نه موقتی با برنامههای غذایی خاص قند آنها کنترل شود.
شلغم، داروی موثر سرماخوردگی
این که میگویند شلغم برای سرماخوردگی مفید است تا چه میزان صحت دارد؟ دکتر رضایی با اشاره به این که شلغم یک آنتیبیوتیک طبیعی است و میتواند مقاومت بدن را در برابر بیماریهای ویروسی و عفونی بالا ببرد، میگوید: شلغم ترکیبات میکروبکش و ضدعفونیکننده دارد و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی میشود و از ابتلای به آن جلوگیری میکند.
خلطآور، درمانکننده سرفههای خشک، گلو درد، ملین سینه و التیامدهنده تنگی نفس است و در کل ریهها را پاک و با لینت ملایم رودهها سموم و میکروبها را از بدن خارج میکند.
به گفته این متخصص به روشهای زیادی میتوان از شلغم برای التیام علائم سرماخوردگی استفاده کرد. با استفاده از بخور شلغم آبپز یا بخارپز میتوانید به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی کمک و ریهها و مجاری تنفسی را از خلطهای مسدودکننده پاکیزه کنید. به این طریق سینوسها باز و گرفتگی بینی رفع میشود. قرقره آب شلغم پخته هم برای التیام گلودرد موثر است.
همچنین میتوانید شلغم خام یا پخته را رنده یا له کنید و با عسل بخورید. برای رفع سرماخوردگی نوزادان و کودکان میتوانید در شلغم حفرهای ایجاد کنید و در آن مقداری عسل بریزید و روی آن را بپوشانید. پس از مدتی، آبی شیرینی از اختلاط عسل و آب شلغم ایجاد میشود که به عنوان یک شربت شیرین و مقوی سیستم ایمنی برای کودکان اثرات درمانی مطلوبی دارد.
یکی از موثرترین فرآوردههای شلغم، سوپ آن است که خاصیت فوقالعادهای برای درمان سرماخوردگی دارد. این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید.
شلغم، تقویتکننده قدرت جنسی
شلغم در تقویت تخمدانها و دستگاه تناسلی نقش اساسی دارد و زنان را مستعد باروری میکند و افزایشدهنده منی در مردان است و میل و غرایز جنسی را زیاد میکند. دکتر رضایی ضمن اشاره به این موضوع میافزاید: تخم شلغم و روغن آن از شلغم خام خواص قویتری دارد و با افزایش قدرت و استحکام نواحی تناسلی، برای التیام زودانزالی و ناتوانی جنسی مردان توصیه شده است و میتواند به باروری نطفه مردان منجر شود.
به گفته این متخصص طب سنتی، تخم شلغم را میتوان پودر و چند قاشق چایخوری میل کنید یا همراه با عسل و آب جوش بنوشید یا آن که تخم آن را بجوید.
خواص متنوع شلغم
دکتر رضایی از خواص دیگر شلغم چنین میگوید: قوه بینایی را زیاد میکند و به سبب داشتن گوگرد فراوان، سنگهای کلیه و مثانه را از بین میبرد. شلغم املاح معدنی زیادی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد دارد و یکی از منابع پیشگیریکننده از پوکی استخوان است و مصرف آن برای رشد و نمو استخوان کودکان و نوجوانان و کمک به استحکام استخوان سالمندان توصیه میشود؛ البته باید بدانید کلسیم آن در حدی نیست که بتوان آن را جایگزین شیر و فرآوردههای لبنی کرد.
در طب جدید، شلغم و کلم را در گروه مواد گواترزا دستهبندی کردهاند، اما به گفته دکتر رضایی در طب سنتی با توجه به مزاج خوراکیها و بیماریها چون شلغم گرمی درجه 2 دارد، عاملی برای تشدید یا بروز این بیماری عنوان نشده است.
منبع: جام جم
www.asriran.com/fa/news/428354
برچسبها:

کلیههای سالم به حفظ میزان طبیعی فسفر و کلسیم در بدن کمک میکنند. زمانی که کلیههای شما فعالیت نداشته باشند مقدار زیادی فسفر در خون تجمع مییابد و این امر موجب می شود بدن کلسیم را از استخوانها بیرون کشیده و آنها را ضعیف کند.
به گزارش ایسنا، کلیههای سالم در استفاده صحیح از ویتامین D به بدن کمک میکند. زمانی که کلیهها فعالیت نداشته باشند بدن آنچنان که باید، نمیتواند از ویتامین D استفاده کند و این امر نیز موجب ضعف در استخوانها میشود.
چگونه از بیماری خود مطلع شویم؟
بیماری استخوان مدتها قبل از بروز علائم آغاز میشود. به این علت معمولا با نام فلج کننده خاموش شناخته می شود. تنها راه اطلاع از بروز این بیماری انجام آزمایش است. پزشک شما تعدادی آزمایش برای چک کردن سطح مواد شیمیایی در بدن که بر سلامت استخوانها موثر هستند، انجام میدهد. تجویز پزشک ممکن است شامل مواردی مانند آزمایش خون برای چک کردن کلسیم، فسفر، هورمون پاراتیروئید و ویتامین D، اسکن تراکم استخوان یا اشعه ایکس و نمونهبرداری از استخوان باشد.
به چه علت پیشگیری یا درمان بیماری استخوان بسیار اهمیت دارد؟
بیماری کلیوی افراد را در معرض ابتلا به درد استخوان یا مفاصل، شکستگی استخوان، عفونتها و بیماری پوستی قرار میدهد. عواملی که موجب ضعف استخوان میشوند میتوانند خطر ابتلا به حملات قلبی را نیز به همراه داشته باشد. برای پیشگیری یا درمان بیماری استخوان با پزشک خود مشورت کنید. گامهای سادهای از بروز بیماری استخوان جلوگیری میکنند، مانند تغییر در رژیم غذایی.
بیماری استخوان چگونه درمان میشود؟
برای حفظ سلامت استخوانهایتان گامهای زیادی وجود دارد. پزشک شما ممکن است پیشنهادات زیر را ارائه دهد:
میزان فسفر مصرفی را کاهش دهید. برخی غذاها حاوی مقدار زیادی فسفر هستند. برای کمک به حفظ سلامت استخوانها مصرف اینگونه غذاها را قطع یا محدود کنید. یک متخصص تغذیه مربوط به بیماران کلیوی میتواند برای این کار به شما کمک کند.
شیر، پنیر، ماهی، گوشت قرمز، نخود و لوبیا، کره، بادام زمینی و گردو، نان، غلات، سبوس، کاکائو و نوشابههای تلخ حاوی فسفر زیادی هستند. برای مصرف این مواد با پزشک خود مشورت کنید.
ورزش کنید. انجام تمرینات ورزشی به استقامت استخوانها و جلوگیری از شکستگی آنهاکمک میکند.
از مصرف تنباکو بپرهیزید؛ چرا که مصرف آن به پیشرفت بیماری کمک میکند.
از برنامه درمانی خود پیروی کنید. داروهایتان را طبق نسخه پزشک مصرف کنید و از هیچ یک از جلسات دیالیز صرف نظر نکنید. دیالیز باعث میشود از شر فسفرهای اضافی که عامل بروز بیماری استخوان است، راحت شوید.
برنامه درمانی خود را تنظیم کنید. اگر میزان فسفر شما همچنان پس از تغییر رژیم غذایی و مصرف دارو بالا بود، پزشک برای درمان بیماری استخوان شما دیالیز بیشتری تجویز خواهد کرد.
http://www.asriran.com/fa/news/459216
برچسبها: